Revista Design
Revista Design
Dizajni I Brendshëm I Hotelit

New Beacon

Dizajni I Brendshëm I Hotelit Hapësira është një enë. Projektuesi infekton emocione dhe elemente hapësinore në të. Duke u kombinuar me karakteristikat e hapësirës Noumenon, Designer përfundon zbritjen nga emocioni në sekuencë përmes rregullimit të rrugës hapësinore, dhe më pas formon një histori të plotë. Emocioni njerëzor natyrisht është i precipituar dhe sublimuar përmes përvojës. Ai përdor teknika moderne për të metaforizuar kulturën e qytetit antik dhe tregon mençurinë estetike për mijëra vjet. Dizajni, si spektator, tregon ngadalë se si një qytet ushqen jetën bashkëkohore njerëzore me kontekstin e tij.

Klinika

Chibanewtown Ladies

Klinika Një element i rëndësishëm i këtij modeli ishte që njerëzit që vinin në spital do të ishin të qetë. Si karakteristikë e hapësirës, Përveç dhomës së infermierisë, është vendosur një banak si kuzhina në ishull, në mënyrë që ata të bëjnë qumësht për fëmijën në dhomën e pritjes. Zona e fëmijëve, e cila është në qendër të hapësirës, është një simbol i hapësirës dhe ata mund të shikojnë fëmijë nga kudo. Sofra e vendosur në mur ka një lartësi që e bën më të lehtë një grua shtatzënë të ulet, këndi i pasmë është rregulluar, dhe fortësia e jastëkut është rregulluar në mënyrë që të mos jetë shumë e butë.

Restorant

Jiao Tang

Restorant Projekti është një restorant hotpot, i vendosur në Chengdu, Kinë. Frymëzimi i dizajnit buron nga bashkëjetesa harmonike midis njeriut dhe natyrës në Neptun. Restoranti është i organizuar me shtatë tema të projektimit për të ilustruar histori mbi Neptun. Konceptet e filmit dhe televizionit, artit, shkencës dhe teknologjisë, modelimi origjinal dekorativ i mobiljeve, llambave, sendeve të tavolinës, etj., Ofrojnë përvojë dramatike gjithëpërfshirëse për vizitorët. Kolokimi i materialit dhe ngjyrimi i kundërta krijojnë atmosferë hapësinore. Arti i instalimit mekanik zbatohet për të rritur ndërveprimin në hapësirë dhe përvojën e konsumatorit.

Sallë Pritjeje

BeantoBar

Sallë Pritjeje Një element i rëndësishëm i këtij modeli ishte të nxirrte tërheqjen e materialeve të përdorura. Materiali kryesor i përdorur ishte kedri perëndimor i kuq, i cili përdoret gjithashtu në dyqanin e tyre të parë në Japoni. Si një mënyrë për të treguar materialin, Riki Watanabe grumbulloi një model mozaiku duke grumbulluar copa një nga një si një parket, duke përdorur thelbin e materialeve me ngjyra të pabarabarta. Megjithë përdorimin e të njëjtave materiale, duke i prerë ato, Riki Watanabe ishte me sukses të ndryshonte shprehjet në varësi të këndeve të shikimit.

Restorant

Nanjing Fishing Port

Restorant Projekti është një restorant i konvertuar me tre kate në Nanjing, mbulon rreth 2,000 sqm. Përveç ushqimit dhe takimeve, kultura e çajit dhe kultura e verës janë në dispozicion. Dekori lidh së bashku një ndjenjë të gjallë të re kineze nga tavani në paraqitjen e gurit në dysheme. Tavani është zbukuruar me kllapa dhe çati të lashta kineze. Ajo formon elementin kryesor të projektimit në tavan. Materialet si rimeso druri, çeliku i pandryshkshëm dhe piktura që nënkupton se ndjehen të reja kineze janë të përziera së bashku për të krijuar një hapësirë të re të ndjehen kineze.

Ngrënia Dhe Puna

Eatime Space

Ngrënia Dhe Puna Të gjithë njerëzit kanë të drejtë të lidhen me kohën dhe kujtesën. Fjala Eatime tingëllon si koha në kinezisht. Hapësira e ngrënies ofron vende për të inkurajuar njerëzit të hanë, të punojnë dhe të kujtojnë në paqe. Koncepti i kohës ndërvepron nga afër me punëtorinë, e cila ka dëshmuar ndryshime me kalimin e kohës. Bazuar në stilin e punëtorisë, dizajni përfshin strukturën e industrisë dhe mjedisin si elementë themelorë për ndërtimin e hapësirës. Eatime paguan homazhe për formën më të pastër të dizajnit duke përzier hollësisht elementët që i japin hua vetes dekor të papërpunuar dhe të përfunduar.