Revista Design
Revista Design
Mikpritja E Stadiumit

San Siro Stadium Sky Lounge

Mikpritja E Stadiumit Projekti i salloneve të reja Sky është vetëm hapi i parë i programit të madh të rinovimit që AC Milan dhe FC Internazionale, së bashku me Bashkinë e Milanos, po kryejnë me qëllim të transformimit të stadiumit San Siro në një strukturë shumëfunksionale të aftë për të pritur të gjithë ngjarjet e rëndësishme me të cilat do të përballet Milano gjatë ekspozitës së ardhshme EXPO 2015. Pas suksesit të projektit skybox, Ragazzi & Partners ka realizuar idenë e krijimit të një koncepti të ri të hapësirave të mikpritjes në majë të stendës kryesore madhështore të San Siro Stadium.

Shkallë E Vogël Zyre

Conceptual Minimalism

Shkallë E Vogël Zyre Dizajni i brendshëm është i zhveshur në një minimalizëm estetik, por jo funksional. Hapësira e planit të hapur theksohet nga linjat e pastra, hapjet me xham të madh që lejojnë shumë dritë natyrore të ditës, duke bërë të mundur që linja dhe avioni të bëhen elementet themelore strukturore dhe estetike. Mungesa e këndeve të drejta përcaktoi nevojën për të përvetësuar një pamje më dinamike të hapësirës, ndërsa zgjedhja e një gamë të lehta ngjyrash të kombinuar me larminë materiale dhe tekstuale lejon hapësirën dhe unitetin e funksionit. Mbarimet e përfunduara të betonit ngrihen në mure për të shtuar një kontrast midis gri të bardhë-të butë dhe të ashpër-gri.

Kopsht

Tiger Glen Garden

Kopsht Kopshti Tiger Glen është një kopsht soditës i ndërtuar në krahun e ri të Muzeut të Arteve Johnson. Ajo është frymëzuar nga një shëmbëlltyrë kineze, e quajtur Tre Laughers of Tiger Glen, në të cilën tre burra kapërcejnë dallimet e tyre sektare për të gjetur një unitet të miqësisë. Kopshti u krijua në një stil të ashpër të quajtur karesansui në japonisht, në të cilin krijohet një imazh i natyrës me një rregullim gurësh.

Rimodelimi Krijues

Redefinition

Rimodelimi Krijues Projekti ishte i shkurtër për të mbajtur kontekstin malor, pa lëshuar kujtime fshatarëse të tipologjive të banimit malor. Ajo përfshinte një rinovim të madh të një shtëpie tipike malore. Gjithçka do të bëhej në vend, duke përdorur si materiale themelore metale, dru pishe dhe minerale, punë njerëzore dhe ekspertizë. Ideja kryesore që qëndroi pas kësaj ishte që objektet të fitojnë përdorim dhe vlerë sentimentale pasi pronarët do t'i konsiderojnë të dobishëm dhe të njohur, si dhe të hartojnë me fuqinë transformuese të materialeve në mendje.

Restoranti

100 Bites Dessert

Restoranti Marrja e kafshimit si temë e dizajnit, portretet grafike, modelet e dhëmbëve, pamjet vizuale të kokës së të famshëmve janë të gjitha tiparet kryesore që ndihmojnë për të stimuluar sythat e shijes së çdo klienti. Nga tavani i zbukuruar grafik kafe dhe i bardhë, deri në murin e bardhë super grafik, deri në murin e ekranit të rregulluar mjeshtërisht, së bashku me 100 ikonat e kafshimit që përfaqësojnë dekada të ndryshme, një aromë e pasur me humor të zi, të ngatërruar.

Dizajni I Korporatave

Vivifying Minimalism

Dizajni I Korporatave Dorëzimi ishte krijimi i një hapësire bashkëkohore që rregullon terapitë bazuar në teknologji të përparuar, ndërsa ofron trajtime klasike spa. Propozimi që rezultoi ishte krijimi i një hapësire dinamike që lëshon shtrëngimin e laboratorëve shkencorë, ndërsa shtoi konotacione të njohura të brendshme klasike të ngrohtë. Frymëzimi për hollin në tokë erdhi nga filozofia e zenit dhe natyra dyndike e kozmosit. Lavaplasteri i bardhë lë të kuptohet arsyeja klinike e bardhë dhe shkencore, kafe çokollatë nga paleta klasike duke lënë të kuptohet konotacionet me shije të dëshirave të njeriut.