Revista Design
Revista Design
Salloni I Flokëve

Taipei Eros

Salloni I Flokëve Sallonet e flokëve bazohen në gjeometrinë e ngjyrave të zeza, të bardha dhe gri. Gjestet e prerjes së flokëve përkthehen në masivizimin e subjekteve skulpturore. Motivi trekëndësh formon kubet funksionale dhe aeroplanët nga tavani në dysheme përmes veprimeve të grumbullimit, prerjes dhe qepjes. Shufrat e dritës të ngulitura në linjat ndarëse kontribuojnë në rripa të shumta ndriçimi, duke shërbyer si ndriçim plotësues gjatë zgjidhjes së gjendjes së tavanit të ulur. Ato shtrihen dhe bredhin me pasqyrimin e pasqyrës së madhe, duke u mbyllur lirshëm midis aeroplanëve dhe tre-dimensionale.

Kopshti Privat

Ryad

Kopshti Privat Sfida konsistonte në modernizimin e një shtëpie të vjetër të vendit dhe e shndërron atë në një fushë paqeje dhe qetësie, duke punuar gjithëpërfshirëse si në zonat arkitektonike, ashtu edhe në ato peizazhe. Fasada u rinovua, punimet civile u bënë në shtrimet dhe pishina notuese dhe u ndërtuan mure mbajtëse, duke krijuar vepra të reja hekuri të falsifikuara për arkivat, muret dhe gardhet. Kopshtari, ujitje dhe rezervuari, si dhe rrufeja, mobiljet dhe aksesorët ishin gjithashtu gjithëpërfshirës me të.

Kafeja Dhe Restoranti

Roble

Kafeja Dhe Restoranti Ideja e dizajnit të saj u mor nga biftekët dhe duhanpirësit në SH.B.A., dhe si rezultat i ekipit hulumtues të fazës së parë, ekipi hulumtues vendosi të përdorë dru dhe lëkurë me ngjyra të errëta si të zeza dhe jeshile, së bashku me arin dhe trëndafilin ari u mor me një dritë luksoze të ngrohtë dhe të lehtë. Karakteristikat e dizajnit janë 6 llambadarë të mëdhenj të pezulluar të cilat përbëhen nga 1200 çeliku të anodizuara me dorë. Si dhe banakun prej 9 metrash, i cili është i mbuluar nga një çadër 275 centimetra i cili përbëhet nga shishe të bukura dhe të ndryshme, pa asnjë mbështetje që mbulon banakun e barit.

Folës

Sperso

Folës Sperso vjen nga dy fjalë të Sperm dhe Sound. Forma e veçantë e flluskës së qelqit dhe folësit në gropën e saj mbi kokë i referohet sensit të burrërisë dhe depërtimit të thellë të tingullit rreth mjedisit ashtu si zjarri i spermës mashkullore në vezën e femrës gjatë çiftëzimit. Qëllimi është të prodhojmë fuqi të lartë dhe tinguj me cilësi të lartë rreth mjedisit. Sistemi pa tel i mundëson përdoruesit të lidhë telefonin e tij celular, laptopin, tabletët dhe pajisjet e tjera me altoparlantin përmes Bluetooth. Ky altoparlant tavani mund të përdoret posaçërisht në dhomën e ndenjes, dhomat e gjumit dhe dhomën e TV.

Hulumtimi Dhe Zhvillimi Arkitektonik

Technology Center

Hulumtimi Dhe Zhvillimi Arkitektonik Projekti arkitektonik i Qendrës së Teknologjisë ka si udhëzim integrimin e ansamblit arkitektonik në peizazhin përreth, një hapësirë e qetë dhe e këndshme. Kjo ide përcaktuese e bën ansamblin një pikë referimi të humanizuar, të destinuar për zhytjen e nevojshme intelektuale të studiuesve që do të veprojnë në të, të shprehur në qëllimin e tij plastik dhe konstruktiv. Dizajni i mrekullueshëm dhe i integruar i kulmeve në formë konkave dhe konveks pothuajse prek linjat e theksuara horizontale duke përcaktuar kështu, karakteristikat kryesore të kompleksit arkitektonik.

Stol

Ane

Stol Stool Ane ka lëndë druri të ngurta druri që duket se notojnë në mënyrë harmonike, por në mënyrë të pavarur nga këmbët e drurit, mbi kornizën e çelikut. Dizajneri shprehet se sedilja, e punuar me dorë në lëndë druri të çertifikuar eko-miqësore, është formuar përmes përdorimit unik të pjesëve të shumta të një forme druri të pozicionuar dhe prerë në mënyrë dinamike. Kur uleni në stol, rritja e lehtë e këndit në pjesën e pasme dhe këndet e rrotullimit në anët janë përfunduar në një mënyrë që të sigurojë një pozicion natyror, të rehatshëm ulur. Stool Ane ka vetëm shkallën e duhur të kompleksitetit për të krijuar një përfundim elegant.