Revista Design
Revista Design
Shpërndarja E Farmacisë

The Cutting Edge

Shpërndarja E Farmacisë Prerja Edge është një farmaci shpërndarëse që lidhet me Spitalin e Përgjithshëm Daiichi të Përgjithshëm në Himeji City, Japoni. Në këtë lloj farmaci klienti nuk ka qasje të drejtpërdrejtë në produktet si në llojin e shitjes me pakicë; përkundrazi, ilaçet e tij do të përgatiten në oborrin e shtëpisë nga një farmacist pasi të paraqisni një recetë mjekësore. Kjo ndërtesë e re është krijuar për të promovuar imazhin e spitalit duke prezantuar një imazh të mprehtë të teknologjisë së lartë në përputhje me një teknologji të përparuar mjekësore. Rezulton në një hapësirë të bardhë minimaliste por plotësisht funksionale.

Dyqani I Flamurit

WADA Sports

Dyqani I Flamurit Për të festuar përvjetorin e 30-të, WADA Sports po zhvendoset në një seli të sapo ndërtuar dhe dyqan flamujsh. Pjesa e brendshme e dyqanit ka një strukturë gjigante eliptike metalike që mbështet ndërtesën. Më poshtë strukturën eliptike, produktet e rekordit rreshtohen në një fiksim të krijuar posaçërisht. Raketat janë rregulluar në seri dhe janë të lehta për t'u marrë në dorë një nga një. Mbi të, forma eliptike është përdorur si një shfaqje e raketeve të ndryshme të vlefshme të cilësisë së mirë dhe moderne të mbledhura nga e gjithë vendi dhe shndërrimi i brendshëm i dyqanit në një muze të një rakete.

Zyra

The Duplicated Edge

Zyra Duplicated Edge është një dizajn për Shkollën Përgatitore Satelitore Toshin në Kawanishi, Japoni. Shkolla dëshironte një hapësirë të re pritjeje, konsultimi dhe konferencash në një dhomë të ngushtë 110m2 me një tavan të ulët. Ky model propozon një hapësirë të hapur të shënuar nga një pritje e mprehtë trekëndore dhe një numër informacioni që ndan hapësirën në njësi funksionale. Pankina është e mbuluar në një fletë metalike të bardhë gradualisht ngjitëse. Ky kombinim është dublikuar nga pasqyra në murin e oborrit të shtëpisë dhe një panele alumini reflektuese në tavanin që shtrin hapësirën në dimensione më të gjera.

Salla E Shfaqjes

Origami Ark

Salla E Shfaqjes Origami Ark ose Sun Show Pavijoni i Lëkurës është një sallë ekspozite për prodhimin e lëkurës Sansho në Himeji, Japoni. Sfida ishte krijimi i një hapësire të aftë për të treguar më shumë se 3000 produkte në një zonë shumë të kufizuar, dhe ta bëjë klientin të kuptojë shumëllojshmërinë e madhe të produkteve ndërsa viziton sallë ekspozite. Origami Ark përdor 83 njësi të vogla prej 1.5x1.5x2 m3 të kombinuara së bashku në mënyrë të parregullt për të krijuar një labirint të madh tre dimensional dhe siguron vizitorin dhe përvojë të ngjashme me eksplorimin e një palestre xhungle.

Ndërtesa E Zyrave

The PolyCuboid

Ndërtesa E Zyrave PolyCuboid është ndërtesa e re e selisë për TIA, një kompani që ofron shërbime të sigurimit. Kati i parë u formua nga kufijtë e zonës dhe tubi uji me diametër 700 mm që po kalon në zonë nëntokën duke kufizuar hapësirën e themelit. Struktura metalike shpërndahet në blloqet e larmishme të përbërjes. Shtyllat dhe trarët zhduken nga sintagma hapësinore, duke projektuar përshtypjen e një objekti, duke eliminuar gjithashtu atë të një ndërtese. Dizajni vëllimor është frymëzuar nga Logo e TIA duke e kthyer vetë ndërtesën në një ikonë që përfaqëson kompaninë.

Shkollë

Kawaii : Cute

Shkollë Rrethuar nga shkollët e mesme të vajzave fqinje, kjo shkollë përgatitore Satelitore Toshin po përfiton nga vendndodhja e saj strategjike në një rrugë të zënë me blerje për të shfaqur një dizajn unik arsimor. Përputhja me lehtësinë për studime të vështira dhe një atmosferë të relaksuar për argëtim, dizajni promovon natyrën femërore të përdoruesve të saj dhe ofron një materializim alternative për konceptin abstrakt të "Kawaii" të përdorur kryesisht nga nxënësit e shkollëve. Dhomat për tufa dhe klasa në këtë shkollë marrin formën e shtëpisë tetëkëndëshe të çatisë së gabuar siç ilustrohet në librin e fëmijëve.