Revista Design
Revista Design
Zyra

The Duplicated Edge

Zyra Duplicated Edge është një dizajn për Shkollën Përgatitore Satelitore Toshin në Kawanishi, Japoni. Shkolla dëshironte një hapësirë të re pritjeje, konsultimi dhe konferencash në një dhomë të ngushtë 110m2 me një tavan të ulët. Ky model propozon një hapësirë të hapur të shënuar nga një pritje e mprehtë trekëndore dhe një numër informacioni që ndan hapësirën në njësi funksionale. Pankina është e mbuluar në një fletë metalike të bardhë gradualisht ngjitëse. Ky kombinim është dublikuar nga pasqyra në murin e oborrit të shtëpisë dhe një panele alumini reflektuese në tavanin që shtrin hapësirën në dimensione më të gjera.

Salla E Shfaqjes

Origami Ark

Salla E Shfaqjes Origami Ark ose Sun Show Pavijoni i Lëkurës është një sallë ekspozite për prodhimin e lëkurës Sansho në Himeji, Japoni. Sfida ishte krijimi i një hapësire të aftë për të treguar më shumë se 3000 produkte në një zonë shumë të kufizuar, dhe ta bëjë klientin të kuptojë shumëllojshmërinë e madhe të produkteve ndërsa viziton sallë ekspozite. Origami Ark përdor 83 njësi të vogla prej 1.5x1.5x2 m3 të kombinuara së bashku në mënyrë të parregullt për të krijuar një labirint të madh tre dimensional dhe siguron vizitorin dhe përvojë të ngjashme me eksplorimin e një palestre xhungle.

Ndërtesa E Zyrave

The PolyCuboid

Ndërtesa E Zyrave PolyCuboid është ndërtesa e re e selisë për TIA, një kompani që ofron shërbime të sigurimit. Kati i parë u formua nga kufijtë e zonës dhe tubi uji me diametër 700 mm që po kalon në zonë nëntokën duke kufizuar hapësirën e themelit. Struktura metalike shpërndahet në blloqet e larmishme të përbërjes. Shtyllat dhe trarët zhduken nga sintagma hapësinore, duke projektuar përshtypjen e një objekti, duke eliminuar gjithashtu atë të një ndërtese. Dizajni vëllimor është frymëzuar nga Logo e TIA duke e kthyer vetë ndërtesën në një ikonë që përfaqëson kompaninë.

Shkollë

Kawaii : Cute

Shkollë Rrethuar nga shkollët e mesme të vajzave fqinje, kjo shkollë përgatitore Satelitore Toshin po përfiton nga vendndodhja e saj strategjike në një rrugë të zënë me blerje për të shfaqur një dizajn unik arsimor. Përputhja me lehtësinë për studime të vështira dhe një atmosferë të relaksuar për argëtim, dizajni promovon natyrën femërore të përdoruesve të saj dhe ofron një materializim alternative për konceptin abstrakt të "Kawaii" të përdorur kryesisht nga nxënësit e shkollëve. Dhomat për tufa dhe klasa në këtë shkollë marrin formën e shtëpisë tetëkëndëshe të çatisë së gabuar siç ilustrohet në librin e fëmijëve.

Klinika E Urologjisë

The Panelarium

Klinika E Urologjisë Panelarium është hapësira e re klinike për Dr. Matsubara një nga pak kirurgët e certifikuar për të operuar sistemet e kirurgjive robotike da Vinci. Dizajni u frymëzua nga bota dixhitale. Komponentët binar të sistemit 0 dhe 1 u interpretuan në hapësirën e bardhë dhe u mishëruan nga panele që dilnin nga muret dhe tavani. Kati ndjek gjithashtu të njëjtin aspekt të projektimit. Kolegjet megjithëse pamja e tyre e rastësishme është funksionale, ato bëhen shenja, stola, sportele, rafte librash dhe madje edhe doreza, dhe më e rëndësishmja e blinduesve që sigurojnë një intimitet minimal për pacientët.

Restoranti Dhe Dyqani Udon

Inami Koro

Restoranti Dhe Dyqani Udon Si mund të përfaqësojë arkitektura një koncept i kuzhinës? Edge of the Wood është një përpjekje për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje. Inami Koro është duke rikrijuar pjatën tradicionale japoneze Udon duke mbajtur teknikat e zakonshme për përgatitje. Ndërtesa e re pasqyron qasjen e tyre duke rishikuar ndërtimet tradicionale prej druri japoneze. Të gjitha linjat e konturit që shprehin formën e ndërtesës janë thjeshtuar. Kjo përfshin kornizën e qelqit të fshehur brenda shtyllave të hollë prej druri, pjerrësia e çatisë dhe tavanit të rrotulluar, dhe skajet e mureve vertikale të gjitha shprehen nga një linjë e vetme.

Dizajni i ditës

Dizajn i mahnitshëm. Dizajn i mirë. Dizajni më i mirë.

Modelet e mira krijojnë vlerë për shoqërinë. Do ditë kemi një projekt të veçantë të projektimit që demonstron përsosmëri në dizajn. Sot, ne jemi të kënaqur të shfaqim një model fitues të çmimeve që bën një ndryshim pozitiv. Do të shfaqim modele më të shkëlqyera dhe inspiruese çdo ditë. Sigurohuni që të na vizitoni çdo ditë për të shijuar produkte dhe projekte të reja të dizajnit të mirë nga dizajnerët më të mëdhenj në të gjithë botën.