Revista Design
Revista Design
Apartamenti

Nishisando Terrace

Apartamenti Kjo godinë e përbërë nga 4 shtëpi me tre kate me vëllim më të ulët dhe që qëndrojnë në vend afër qytetit të mesit. Grilë kedri që rrethon jashtë ndërtesës mbron privatësinë dhe shmang frenimin e degradimit të trupit të ndërtesës për shkak të dritës së drejtpërdrejtë të diellit. Edhe me planin e thjeshtë në katror, ndërtimi spiral 3D, i bërë duke lidhur kopshtin privat të niveleve të ndryshme, secila dhomë dhe salla e shkallëve çojnë në ushqimin e vëllimit të kësaj ndërtese maksimumi. Ndryshimi i fasadës së bordeve të kedrit dhe përmasat e kontrolluara mund ta lejojnë këtë ndërtesë të vazhdojë të jetë organike dhe të përzihet me ndryshimin e çastit në qytet.

Qendër Tregtare Familjare

Funlife Plaza

Qendër Tregtare Familjare Funlife Plaza është një qendër tregtare familjare për kohën e lirë dhe arsimimin e fëmijëve. Synon të krijojë një korridor makinash garash për fëmijët që të ngasin makinat gjatë bërjes së prindërve, një shtëpi në pemë për fëmijët që shikojnë dhe luajnë brenda, një tavan "lego" me emrin e fshehur të qendrës tregtare për të frymëzuar imagjinatën e fëmijëve. Sfond i thjeshtë i bardhë me të Kuqe, të verdhë dhe blu, lërini fëmijët të vizatojnë dhe ta ngjyrosin atë në mure, dysheme dhe tualet!

Dizajni I Brendshëm

Suzhou MZS Design College

Dizajni I Brendshëm Ky projekt është i vendosur në Suzhou, i cili është i njohur mirë nga modeli tradicional kopsht kinez. Projektuesja u përpoq të sillte së bashku ndjeshmëritë e saj moderniste, si dhe gjuhën popullore Suzhou. Dizajni merr sugjerime nga arkitektura tradicionale Suzhou me përdorimin e saj të mureve të suvasë të zbardhur, dyerve të hënës dhe arkitekturës së ndërlikuar të kopshtit për të rishikuar gjuhën popullore Suzhou në një kontekst bashkëkohor. Mobiljet u rikrijuan me degë të ricikluara, bambu dhe litarë kashte me pjesëmarrjen e studentëve, të cilat i dhanë kuptimin e veçantë kësaj hapësire arsimore.

Tavani I Barit Të Restorantit

The Atticum

Tavani I Barit Të Restorantit Sharmi i një restoranti në një mjedis industrial duhet të reflektohet në arkitekturë dhe arredim. Suvaja e zezë dhe gri gëlqere, e krijuar posaçërisht për këtë projekt, është një nga provat e kësaj. Struktura e saj unike dhe e ashpër përshkon të gjitha dhomat. Në ekzekutimin e detajuar, u përdorën qëllimisht materiale të tilla si çeliku i papërpunuar, shtresat e saldimit të të cilëve dhe shenjat e bluarjes mbetën të dukshme. Kjo përshtypje mbështetet nga zgjedhja e dritareve muntin. Këta elementë të ftohtë kontrastohen nga druri i ngrohtë i lisit, parketi me kurriz peshku i planifikuar me dorë dhe një mur i mbjellë plotësisht.

Pavioni I Lëvizshëm

Three cubes in the forest

Pavioni I Lëvizshëm Tre kube janë pajisja me vetitë dhe funksionet e ndryshme (pajisje kënd lojërash për fëmijë, mobilje publike, objekte arti, dhoma meditimi, arbore, hapësira të vogla pushimi, dhoma pritjeje, karrige me çati) dhe mund t'u sjellin njerëzve përvoja të freskëta hapësinore. Tre kube mund të transportohen lehtësisht me një kamion, për shkak të madhësisë dhe formës. Për sa i përket madhësisë, instalimit (pjerrësisë), sipërfaqeve të sediljeve, dritareve etj., çdo kub është projektuar në mënyrë karakteristike. Tre kube u referohen hapësirave minimale tradicionale japoneze si dhomat e ceremonisë së çajit, me ndryshueshmëri dhe lëvizshmëri.

Kompleksi Multifunksional

Crab Houses

Kompleksi Multifunksional Në fushën e gjerë të Ultësirës Silesiane, një mal magjik qëndron i vetëm, i mbuluar nga mjegulla e misterit, duke u ngritur mbi qytetin piktoresk të Sobotka. Atje, mes peizazheve natyrore dhe vendndodhjes legjendare, është planifikuar të jetë kompleksi Crab Houses: një qendër kërkimore. Si pjesë e projektit të rigjallërimit të qytetit, ai supozohet të çlirojë kreativitetin dhe inovacionin. Vendi mbledh së bashku shkencëtarë, artistë dhe komunitetin lokal. Forma e pavioneve është frymëzuar nga gaforret që hyjnë në detin e valëzuar me bar. Ata do të ndriçohen gjatë natës, duke u ngjasuar me xixëllonjat që fluturojnë mbi qytet.