Revista Design
Revista Design
Shtëpia E Banimit

Casa Lupita

Shtëpia E Banimit Casa Lupita i jep haraç arkitekturës klasike koloniale të Merida, Meksikës dhe lagjeve të saj historike. Ky projekt përfshinte restaurimin e casona, që konsiderohet një vend i trashëgimisë, si dhe dizajni arkitektonik, i brendshëm, i mobiljeve dhe peizazhit. Premisa konceptuale e projektit është përzierja e arkitekturës koloniale dhe bashkëkohore.

Kopshti Cifi Donut

CIFI Donut

Kopshti Cifi Donut Kopshti i fëmijëve CIFI Donut i është bashkangjitur një komuniteti rezidencial. Për të krijuar një vend aktiviteti arsimor parashkollor që integron praktikueshmërinë dhe bukurinë, ai përpiqet të ndërthurë hapësirën e shitjeve me hapësirën e arsimit. Nëpërmjet strukturës së unazës që lidh hapësirat tre-dimensionale, ndërtesa dhe peizazhi janë integruar në mënyrë harmonike, duke formuar një vend aktiviteti plot argëtim dhe domethënie edukative.

Restoranti

Thankusir Neverland

Restoranti Zona e projektit të tërë është mjaft e madhe, kostoja e energjisë elektrike dhe e transformimit të ujit dhe ajrit të kondicionuar qendror janë të larta, si dhe pajisje dhe pajisje të tjera të kuzhinës, kështu që buxheti i disponueshëm për dekorimin e hapësirës së brendshme është mjaft i kufizuar, kështu që dizajnerët marrin " bukuria natyrore e vetë ndërtesës & quot ;, e cila jep një surprizë të madhe. Kulmi është modifikuar duke instaluar drita qielli me madhësi të ndryshme në majë. Gjatë ditës, dielli shkëlqen përmes dritave të qiellit, krijon natyrën dhe efektin e dritës së harmonizuar.

Restoranti Japonez Dhe Bar

Dongshang

Restoranti Japonez Dhe Bar Dongshang është një restorant dhe bar japonez i vendosur në Pekin, i përbërë nga bambu në forma dhe madhësi të ndryshme. Vizioni i projektit ishte të krijonte një mjedis unik ngrënie duke ndërthurur estetikën japoneze me elementë të kulturës kineze. Materiali tradicional me lidhje të forta me artet dhe zanatet e të dy vendeve mbulon muret dhe tavanet për të krijuar një ambient intim. Materiali natyror dhe i qëndrueshëm simbolizon filozofinë anti-urbane në historinë klasike kineze, Shtatë Sages e Bamboo Grove, dhe brendësia ngjall ndjenjën e ngrënies brenda një korije bambuje.

Shtëpi

Zen Mood

Shtëpi Zen Mood është një projekt konceptual i përqendruar në 3 drejtuesit kryesorë: Minimalizmi, adaptueshmëria dhe estetika. Segmentet individuale janë bashkangjitur duke krijuar një larmi formash dhe përdorimesh: shtëpi, zyra ose sallë ekspozite mund të gjenerohen duke përdorur dy formate. Moduledo modul është dizajnuar me 3,20 x 6,00 m i rregulluar në 19m² brenda 01 ose 02 kate. Transporti bëhet kryesisht nga kamionë, gjithashtu mund të dorëzohet dhe instalohet vetëm në një ditë. Shtë një dizajn unik, bashkëkohor që krijon hapësira të thjeshta, të gjalla dhe krijuese të mundësuara përmes një metode konstruktive të pastër dhe të industrializuar.

Shtëpi

Dezanove

Shtëpi Inspirimi i arkitektit erdhi nga druri i rikuperuar i eukaliptit të "bateas". Këto janë platformat e prodhimit të midhjeve në grykëderdhje dhe që përbëjnë industrinë shumë të rëndësishme lokale në "Ria da Arousa", Spanjë. Druri i eukaliptit përdoret në këto platforma, dhe ka shtrirje të kësaj peme në rajon. Mosha e drurit nuk është e fshehur, dhe fytyrat e ndryshme të jashtme dhe të brendshme të drurit përdoren për të krijuar ndjesi të ndryshme. Shtëpia përpiqet të huazojë traditën e rrethinës dhe t'i zbulojë ato përmes tregimit të treguar në dizajn dhe detaje.