Revista Design
Revista Design
Restorant

Chuans Kitchen II

Restorant Kuzhina II e Chuan, e cila merr si enë prej argjile të zezë Sichuan Yingjing dhe materialet e tokës të minuara nga ndërtimi i metrosë si medium, është një restorant eksperimental i ndërtuar mbi eksperimentin bashkëkohor të artit popullor tradicional. Duke shkelur kufirin e materialeve dhe duke eksploruar formën moderne të artit popullor tradicional, Infinity Mind nxori gasket e hedhura pas procesit të qitjes së enës prej argjile të zezë të Yingjing, dhe i përdorte ato si elementi kryesor i dekorimit në Chuan's Kitchen II.

Kolltuk

Infinity

Kolltuk Theksi kryesor i modelit të kolltukut Infinity është bërë pikërisht në shpinë. Theshtë referenca e simbolit të pafundësisë - një figurë e përmbysur prej tetë. Isshtë sikur të ndryshojë formën e tij kur kthehet, duke vendosur dinamikën e linjave dhe duke rikrijuar shenjën e pafundësisë në disa aeroplan. Mbështetja e shpinës tërhiqet së bashku nga disa shirita elastikë që formojnë një lak të jashtëm, i cili gjithashtu kthehet në simbolikën e ciklit të pafund të jetës dhe ekuilibrit. Një theks shtesë është vendosur në rrëshqitjet unike të këmbëve që rregullojnë dhe mbështesin me siguri pjesët anësore të kolltukut ashtu si bëjnë kthetrat.

Kafeja

Hunters Roots

Kafeja Duke iu përgjigjur një përmbledhje për një estetikë moderne, të pastër, u krijua një brendshme e frymëzuar nga arkat prej druri të frutave të përdorura në formë abstrakte. Arrat mbushin hapësirat, duke krijuar një formë skulpturore gjithëpërfshirëse, gati-gati si shpellë, megjithatë ajo që prodhohet nga forma të thjeshta dhe të drejta gjeometrike. Rezultati është një përvojë hapësinore e pastër dhe e kontrolluar. Dizajni i zgjuar gjithashtu maksimizon hapësirën e kufizuar duke i kthyer ndeshjet praktike në tipare dekorative. Dritat, dollapët dhe raftet kontribuojnë në konceptin e projektimit dhe vizualin skulptural.

Skulptura E Dritës Kristal

Grain and Fire Portal

Skulptura E Dritës Kristal E përbërë nga druri dhe kristali kuarc, kjo skulpturë organike e lehtë përdor dru me burim të qëndrueshëm nga një stoq rezervë prej druri teak të moshuar. E veshur për dekada nga dielli, era dhe shiu, druri më pas është formuar me dorë, i tundur, i djegur dhe i mbaruar në një enë për mbajtjen e ndriçimit LED dhe përdorimin e kristaleve të kuarcit si një shpërndarës natyral. Kristale kuarc natyrore të pandryshuara 100% përdoren në secilën skulpturë dhe janë të vjetra afërsisht 280 milion vjet. Përdoren një shumëllojshmëri e teknikave të mbarimit të drurit, duke përfshirë metodën Shou Sugi Ban të përdorimit të zjarrit për ruajtjen dhe ngjyrën e kundërta.

Ndriçimi

Capsule

Ndriçimi Forma e kapsulës së llambës përsërit formën e kapsulave që janë aq të përhapura në botën moderne: ilaçe, struktura arkitekturore, anije kozmike, termos, tuba, kapsula kohore që transmetojnë mesazhe te pasardhësit për shumë dekada. Mund të jetë i dy llojeve: standard dhe i zgjatur. Llambat janë në dispozicion në disa ngjyra me shkallë të ndryshme transparence. Lidhja me litarë najloni shton një efekt të punuar me dorë në llambë. Forma e saj universale ishte përcaktimi i thjeshtësisë së prodhimit dhe prodhimit në masë. Kursimi në procesin e prodhimit të llambës është përparësia e tij kryesore.

Pavijon

ResoNet Sinan Mansions

Pavijon ResoNet Pavilion është porositur nga Sinan Mansions në Shanghai për festimin e Vitit të Ri Kinez 2017. Ai përbëhet nga një pavijon i përkohshëm plus një "rezonet" interaktiv i dritës LED bashkangjitur në sipërfaqen e brendshme. Ajo përdor teknika të ulët-Fi për të vizualizuar frekuencat e rezonancës, të natyrshme në mjedisin natyror, përmes bashkëveprimit të publikut dhe elementëve rrethues të zbuluar nga një rrjet LED. Pavijoni ndriçon fushën e publikut në përgjigje të stimujve të dridhjeve. Përveç vizitorëve mund të vijnë për të bërë dëshirat e Festivalit të Pranverës, ai mund të përdoret gjithashtu si një fazë e performancës.